8 Aralık 2014 Pazartesi

Çikolata Kremalı Pasta

       Çocuklar geçenlerde yapmış olduğum şerit pastanın tadına doyamadılar. Tekrar pasta isteyince bu seferde çikolata kremalı bir pasta yapalım dedik. Tadı çok güzel oldu. Yine dayanamayıp kestik



     Malzemeler:


   Pandispanya için:

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao

   Kreması için:

3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı un
50 gram tereyağ
80 gram bitter çikolata
100 gram labne peyniri

     Yapılışı: 4 yumurtayı şekerle 5-6 dakika çırpıyoruz. İçine un, kakao ve kabartma tozunu katıp 2 dakika daha çırpıyoruz. Yuvarlak kalıbımızı yağlayıp karışımı döküyoruz. 175 derecede pişiriyoruz. Soğumaya alıyoruz.

    Kremasını hazırlamak için çikolata ve labne hariç diğer malzemeleri karıştırarak pişiriyoruz. Piştikten sonra çikolata ve labneyide katıp karıştırıyoruz.

    Soğuyan kekimiz ortadan 2'ye kesiyoruz. Alt katına kremadan koyup üstüne diğer katı kapatıyoruz. En üste kremanın kalanını döküp buzdolabına dinlenmeye alıyoruz. 3-4 saat sonra kesilebilir.

    Alternatif olarak içine istediğimiz meyvelerden yada çikolata parçacıkları da ilave edebiliriz.

Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler