ŞERİT PASTA
Pasta yapabilmek her zaman cazip gelmiştir. Ama beceremem diyerek
sürekli hazır aldığımız pastalar artık tarihe karışacak gibi görünüyor.
İlk yaşpasta deneyimime rağmen sonuç oldukça güzel.
Bir çocuk kadar mutlu oldum. Eee tabi bu acemi işi ve eldeki malzemelerde yapıldı. Daha da zenginleştirerek yapılabilir. Yalnız bu pasta diğerleri gibi yuvarlak kalıpta pişme kekten oluşmuyor.
Aksine büyük fırın tepsisinde ince bir kek olarak pişirilip enine 3 eşit parçaya kesildi, üstlerine krema sürülüp börek şeklinde rulo olarak yapıldı.
Resimlerden de anlaşılacağı gibi katlar boyuna görülüyor.
MALZEMELER
Pandispanya İçin:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 tepeleme yemek kaşığı kakao
1.5 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
Krema için:
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı labne peyniri
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 vanilya
Üstünü kaplamak için
1 paket krem şanti yarım su bardağı soğuk süt ile çırpılmış
Önce yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika çırpıyoruz. Un,kakao ve kabartma tozu koyup 1 dakika daha çırpıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine karışımı eşit olarak yayıyoruz.
Soğuk fırına koyup yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken labne,tereyağ ve vanilya hariç diğer malzemelerden karıştırarak kremayı hazırlıyoruz. Pişince altını kapatıp labne, tereyağ ve vanilyayı ilave edip iyice çırpıyoruz. (5 dakika kadar)
Çıkan keki yağlı kağıttan ayırıp temiz tezgaha koyuyoruz. Enine 3 parçaya kesiyoruz. Eni yaklaşık 10 cm boyu tepsinin boyu kadar oluyor.
Kestiğimiz parçalara krema sürüyoruz. İlk parçayı krema içte kalacak şekilde kendi etrafında sarıyoruz. Diğerleri de onun etrafına
Kalan kremamızı pastamızın üzerine sürüyoruz. Buzdolabında 1 saat bekletiyoruz.
Soğuyan pastanın süslemesini kremşantiyle dilediğimiz gibi süslüyoruz
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler