12 Aralık 2014 Cuma

Çerkez Tavuğu


ÇERKEZ TAVUĞU

  Malzemeler:

2 tavuk göğsü orta boy
2 kuru soğan

500 gram ceviz içi
yaklaşık yarım bayat ekmek içi
1 çorba kaşığı kadar abaza tuzu
4-5 diş sarımsak


   Üzerine kırmızı biberli yağ

   Yapılışı: Öncelikle soyduğumuz 2 bütün soğanı tavuklarla beraber haşlıyoruz. Haşlanan tavukları sudan çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Soğanları suyuna tat versin diye kullandık.

   Ayrı bir yerde cevizi doğrayıcı da incecik çekiyoruz. Ezilmiş sarımsağı, abaza tuzunu ekleyip bayat ekmek içi ile beraber tavuk suyunu dikkatlice dökerek hepsini rondodan çekiyoruz. Dikkatlice diyorum çünkü tavuk suyunu birden dökersek cıvık olabilir. Cıvık olursa ekmek içi ilavesi yapılabilir.

   Bu sarımsaklı, ekmekli, cevizli harcımızı servis tabağına alıyoruz. Soğumuş olan tavuklarımızı didikleyerek harcımızın üzerine yayıyoruz. En üstüne de kırmızı biberli yağ gezdirerek servis ediyoruz.



Masada ortadaki resim çerkez tavuğuna aittir
Fatoş teyzemin çerkez tavuğu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler