ÇERKEZ TAVUĞU
Malzemeler:
2 tavuk göğsü orta boy
2 kuru soğan
500 gram ceviz içi
yaklaşık yarım bayat ekmek içi
1 çorba kaşığı kadar abaza tuzu
4-5 diş sarımsak
Üzerine kırmızı biberli yağ
Yapılışı: Öncelikle soyduğumuz 2 bütün soğanı tavuklarla beraber haşlıyoruz. Haşlanan tavukları sudan çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Soğanları suyuna tat versin diye kullandık.
Ayrı bir yerde cevizi doğrayıcı da incecik çekiyoruz. Ezilmiş sarımsağı, abaza tuzunu ekleyip bayat ekmek içi ile beraber tavuk suyunu dikkatlice dökerek hepsini rondodan çekiyoruz. Dikkatlice diyorum çünkü tavuk suyunu birden dökersek cıvık olabilir. Cıvık olursa ekmek içi ilavesi yapılabilir.
Bu sarımsaklı, ekmekli, cevizli harcımızı servis tabağına alıyoruz. Soğumuş olan tavuklarımızı didikleyerek harcımızın üzerine yayıyoruz. En üstüne de kırmızı biberli yağ gezdirerek servis ediyoruz.
Fatoş teyzemin çerkez tavuğu |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler