MUZLU PASTA
Ve yine pasta yine pasta
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı un
1 kabartma tozu
İçi: 2 adet muz
Krema:
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı labne peyniri
1 vanilya
Hazırlanışı: 4 yumurta şekerle en az 5 dakika köpük köpük olana kadar çırpılır. Sonra un ve kabartma tozu eklenip 2 dakika daha çırpılır. Karışım yağlanmış kek kalıbına dökülür ve 180 derecede pişirilir.
Pişen kek soğumaya bırakılır
Krema için; Labne peyniri, vanilya ve tereyağı hariç diğer malzemeler karıştırılarak krema hazırlanır. Pişince içine labne, vanilya ve tereyağ eklenir 5 dakika çırpılır.
Soğuyan keki ortadan 2'ye kesin. Arasına krema ve muz dilimleri yerleştirin. Üzerine diğer katı kapatın. Kalan kremayı üzerine dökün ve muz dilimleri ile süsleyin.
Afiyet olsun
Ve yine pasta yine pasta
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı un
1 kabartma tozu
İçi: 2 adet muz
Krema:
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı labne peyniri
1 vanilya
Hazırlanışı: 4 yumurta şekerle en az 5 dakika köpük köpük olana kadar çırpılır. Sonra un ve kabartma tozu eklenip 2 dakika daha çırpılır. Karışım yağlanmış kek kalıbına dökülür ve 180 derecede pişirilir.
Pişen kek soğumaya bırakılır
Krema için; Labne peyniri, vanilya ve tereyağı hariç diğer malzemeler karıştırılarak krema hazırlanır. Pişince içine labne, vanilya ve tereyağ eklenir 5 dakika çırpılır.
Soğuyan keki ortadan 2'ye kesin. Arasına krema ve muz dilimleri yerleştirin. Üzerine diğer katı kapatın. Kalan kremayı üzerine dökün ve muz dilimleri ile süsleyin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler