8 Aralık 2014 Pazartesi

Muzlu pasta

MUZLU PASTA



    Ve yine pasta yine pasta

    Malzemeler:

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı un
1 kabartma tozu

    İçi: 2 adet muz

Krema:

3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı labne peyniri
1 vanilya

   Hazırlanışı: 4 yumurta şekerle en az 5 dakika köpük köpük olana kadar çırpılır. Sonra un ve kabartma tozu eklenip 2 dakika daha çırpılır. Karışım yağlanmış kek kalıbına dökülür ve 180 derecede pişirilir.
Pişen kek soğumaya bırakılır

   Krema için; Labne peyniri, vanilya ve tereyağı hariç diğer malzemeler karıştırılarak krema hazırlanır. Pişince içine labne, vanilya ve tereyağ eklenir 5 dakika çırpılır.

   Soğuyan keki ortadan 2'ye kesin. Arasına krema ve muz dilimleri yerleştirin. Üzerine diğer katı kapatın. Kalan kremayı üzerine dökün ve muz dilimleri ile süsleyin.

    Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler