BASİT KEK
Evde süt yok, yoğurt yok. Ben nasıl kek yapacağım diye dert etmeyin. Su ile de çok güzel kek yapılabilir.
Nasıl mı?
Tarif geliyor
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
un (yaklaşık 2.5 su bardağı )
Yapılışı:
3 yumurta 1 su bardağı şekerle çırpılır. İçine sıvı yağ, su, kabartma tozu,vanilya ve un ilave edilir. Akışkan bir kıvam elde edilene kadar karıştırılır. Eğer kakaolu yapmak istiyorsak harcın bir kısmı ayrılır. İçine 2 kaşık kakao eklenir.
Yağlanmış kek kalıbımıza önce sade kek karışımı dökülür. Üzerine kakaolu karışımdan dökülerek bir bıçakla yaydırılır.
175 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun
Not: İlk 20 dakika fırının kapağını açmayın. Daha sonrasında pişip pişmediğini bir kürdanla kontrol edin. Keke batırdığınız kürdan temiz çıkarsa kek pişmiştir.
Evde süt yok, yoğurt yok. Ben nasıl kek yapacağım diye dert etmeyin. Su ile de çok güzel kek yapılabilir.
Nasıl mı?
Tarif geliyor
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
un (yaklaşık 2.5 su bardağı )
Yapılışı:
3 yumurta 1 su bardağı şekerle çırpılır. İçine sıvı yağ, su, kabartma tozu,vanilya ve un ilave edilir. Akışkan bir kıvam elde edilene kadar karıştırılır. Eğer kakaolu yapmak istiyorsak harcın bir kısmı ayrılır. İçine 2 kaşık kakao eklenir.
Yağlanmış kek kalıbımıza önce sade kek karışımı dökülür. Üzerine kakaolu karışımdan dökülerek bir bıçakla yaydırılır.
175 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun
Not: İlk 20 dakika fırının kapağını açmayın. Daha sonrasında pişip pişmediğini bir kürdanla kontrol edin. Keke batırdığınız kürdan temiz çıkarsa kek pişmiştir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler