23 Aralık 2014 Salı

Galeta Unlu Tavuklu Çıtır Börek


GALETA UNLU TAVUKLU ÇITIR BÖREK



Bir börekte tavuk varsa o börek bence çok güzeldir. Bu tarifim de o güzel böreklerden biri. Hem çıtır hem lezzetli hem de vitaminli. Hepsi bir arada.

Davet sofralarınıza yaraşır bir börek. Şimdi tarif:

Malzemeler:
4 yufka

1 adet tavuk göğsü
1 iri soğan
ceviz içi
tuz, karabiber, kırmızı toz biber

Sos İçin:

3 yumurta
1 su bardağı süt
1 paket eritilmiş margarin

Bulamak için: Galeta unu

Yapılışı: Tavuk göğsünü haşlayıp didikliyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda soteliyoruz. Tavuğu ilave edip biraz daha soteleyip ocağı kapatıyoruz. Ceviz içi, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi katıp iç harcımızı hazılıyoruz.

Sos malzemelerini iyice karıştırıp hazırlıyoruz.

Yufkanın bir tanesini tezgaha seriyoruz. Üzerine sostan sürüyoruz. Diğer yufkayı da üzerine seriyoruz. Ona da sostan sürüyoruz. 8 eşit parçaya bölüyoruz. İç malzemeden koyup genişçe sarıyoruz. Bütün yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra börekleri önce kalan sosa sonra galeta ununa bulayıp 200 derece fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler