14 Aralık 2014 Pazar

Somon Izgara

SOMON IZGARA
 
 




Somon balığı en faydalı balıkların başında gelir. Çocukların zihinsel gelişiminde ve büyümelerinde etkisi fazladır. Bugün size somon balığını döküm tavada ızgara şeklinde yaptık. Biz çok beğendik.
Umarım siz de beğenirsiniz.

Malzemeler:

1.5 kg ayıklatılmış, yıkanıp temizlenmiş somon
tuz


Öncelikle balıklarımızı  temizliyoruz.

Sonra istediğimiz büyüklükte kesiyoruz. Her iki tarafını tuzladıktan sonra döküm tavayı ısıtıp sadece fırçanın ucu ile yağ sürerek arkalı önlü orta harlı ateşte kızartıyoruz. Yanına bol yeşillikli bir salatayla
servis ediyoruz.

Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler