İRMİKLİ TATLI
Fatoş teyzem yapmış, resmini çekmiş ben hiç paylaşmaz mıyım? Hem de tadı
nefis.
Sizler de yapın, afiyetle yiyin.
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı erimiş margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
limon
İçi için: Ceviz
Önemli not: Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
Yapılışı:
Yoğurt, margarin, sıvı yağ, irmik, karbonat ve aldığı kadar unla güzel bir hamur hazırlıyoruz.
Cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlak açıp içine ceviz koyup poğaça şeklinde kapatıyoruz.
180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Şerbetimizi önceden hazırlayıp soğutuyoruz. Pişen tatlılarımız fırından çıkınca soğuk şerbetle buluşturuyoruz.
Fatoş teyzem yapmış, resmini çekmiş ben hiç paylaşmaz mıyım? Hem de tadı
nefis.
Sizler de yapın, afiyetle yiyin.
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı erimiş margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
limon
İçi için: Ceviz
Önemli not: Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
Yapılışı:
Yoğurt, margarin, sıvı yağ, irmik, karbonat ve aldığı kadar unla güzel bir hamur hazırlıyoruz.
Cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlak açıp içine ceviz koyup poğaça şeklinde kapatıyoruz.
180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Şerbetimizi önceden hazırlayıp soğutuyoruz. Pişen tatlılarımız fırından çıkınca soğuk şerbetle buluşturuyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler