18 Aralık 2014 Perşembe

Baharatlı Patatesli Börek

    Çok pratik çıtır çıtır nefis bir börek tarifi vermek istiyorum. Yapması da çok 
kolay. Bir misafiriniz geleceği zaman hemen hazırlayabilirsiniz. Bunun için gerekli olan malzemeler

3 yufka
2 orta boy patates

1 kuru soğan
Maydanoz
tuz, karabiber, pul biber (istenildiği kadar konulabilir ama acı olunca güzel oluyor)
Eritilmiş tereyağ
az un

     Yapılışı: Bir bütün yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine eritilmiş tereyağ sürüyoruz. Elimizle az su serpiştirip yine az un serpiştiriyoruz. İkinci yufkayı üzerine seriyoruz. Yağlayıp, az su serpip unladıktan sonra 12 eşit parçaya bölüyoruz. 
    Bu arada patatesleri küçük zar şeklinde doğruyoruz. Soğanıda minik minik doğrayıp patates, maydanoz ve baharatlarla karıştırıyoruz. Malzemeyi çiğ olarak kullanıyoruz.

    Kestiğimiz yufkalara iç malzemesi koyup sigara böreği sarar gibi sarıyoruz. Diğer tek kalan yufkayı da arasına yağ, su ve un serptikten sonra ikiye katlayarak 6 eşit parçaya bölerek sarıyoruz. Yani toplam 18 tane orta boy börek çıkıyor. 
    En son üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler