2 Aralık 2014 Salı

Hasanpaşa Köftesi

HASANPAŞA KÖFTESİ  





    Bugün ne pişireyim diye düşünürken aklıma köfte geldi. Bizim çocuklar daha çok kuru köfte, patates kızartması bayılırlar. Neyse ki artık büyüyorlar ve damak zevkleri de gelişiyor. Ben de onlara değişik tatları tattırmaya karar verdim. Gerçi sonuçta köfte yiyecekler ama üstü patates püreli, kaşarlı bir köfteye ne diyeceklerini bilemiyordum.

Onlara Hasanpaşa köftesi yapacam dediğimde güldüler. Fırından çıkan yemeği görünce hoşlarına gitti. Hele bir de  tadına bakınca çok beğendiler. Tabi ben de çok mutlu oldum.

Artık Hasanpaşa köftesi bizim evde sıkça pişeceğe benziyor.

     Malzemeler:

500 gram köftelik kıyma
1 orta boy soğan rendelenmiş

1 yumurta
bayat ekmek içi
tuz, karabiber,kimyon

Püre için:

4 orta boy patates
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz, karabiber

Üzerine: Kaşar peynir rendesi

Sos: 1 yemek kaşığı biber salçası
        2 su bardağı sıcak su



      Yapılışı: Köfte malzemelerini yoğurup hazırlıyoruz. Yumurta büyüklüğünde 
koparıp elimizle şekillendirip içini çanak gibi oyuyoruz. Hepsini hazırlayıp borcamda fırında kızartıyoruz.

Bu esnada patatesi haşlıyoruz. Suyunu süzüp içine tereyağ, süt, tuz ve karabiberi ekleyip iyice eziyoruz, püre haline getiriyoruz.

Fırından çıkarttığımız köftelerin ortasına patates püresi koyup en üste kaşar rendesi serpiyoruz. Sıcak suda salçayı eritip yemeğimizin üzerine gezdirip tekrar fırına veriyoruz. Köftelerin üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler