20 Aralık 2014 Cumartesi

Patatesli Kıymalı Gül Böreği


PATATESLİ KIYMALI GÜL BÖREĞİ


   Malzemeler:


5 yufka
300 gram kıyma
1 orta boy soğan
2 orta boy patates
karabiber, kırmızı biber
tuz

   Yufkalara sürmek için:

1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su
3 kaşık yoğurt

   Üzerine: 1 yumurta sarısı

   Yapılışı: Önce iç malzemeyi hazırlıyoruz. soğanı minik minik doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Rendelenmiş patatesi ekleyip 2 dakika daha kavurduktan sonra ocağı kapatıp tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip soğumaya bırakıyoruz.

   Yufkamızı tezgaha seriyoruz. Üzerine sıvıyağ, su ve yoğut karışımlı sostan fırça ile sürerek yufkayı 4 eşit parçaya bölüyoruz. Her bir parçanın geniş tarafına iç malzemesinden koyup sararak rulo yapıyoruz. ! yufkadan 4 adet çıkıyor.
5 yufkadan 20 adet börek elde ediliyor. İstediğiniz sayıya göre yufka sayısını arttırabilir yada azaltabilirsiniz.

   Börekler hazırlanınca yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. 190-200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler