PATATESLİ KIYMALI GÜL BÖREĞİ
Malzemeler:
5 yufka
300 gram kıyma
1 orta boy soğan
2 orta boy patates
karabiber, kırmızı biber
tuz
Yufkalara sürmek için:
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su
3 kaşık yoğurt
Üzerine: 1 yumurta sarısı
Yapılışı: Önce iç malzemeyi hazırlıyoruz. soğanı minik minik doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Rendelenmiş patatesi ekleyip 2 dakika daha kavurduktan sonra ocağı kapatıp tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Yufkamızı tezgaha seriyoruz. Üzerine sıvıyağ, su ve yoğut karışımlı sostan fırça ile sürerek yufkayı 4 eşit parçaya bölüyoruz. Her bir parçanın geniş tarafına iç malzemesinden koyup sararak rulo yapıyoruz. ! yufkadan 4 adet çıkıyor.
5 yufkadan 20 adet börek elde ediliyor. İstediğiniz sayıya göre yufka sayısını arttırabilir yada azaltabilirsiniz.
Börekler hazırlanınca yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. 190-200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler