23 Aralık 2014 Salı

Haşhaşlı Açma Börek


HAŞHAŞLI AÇMA BÖREK



Malzemeler:

500 gram un
1 paket hazır maya
1 su bardağı ılık süt
ılık su
tuz

yarım paket margarin
yarım su bardağı sıvı yağ
haşhaş

Yapılışı:

Mayayı ılık süt ile eritiyoruz. Unu ve tuzu ilave edip yumuşak bir hamur yapıyoruz. Süt eksik gelirse ılık su ilave ediyoruz. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.

Erimiş margarini, sıvı yağı ve haşhaşı karıştırıyoruz. Mayalanmış hamurdan bezeler hazırlıyoruz. Her bir bezeyi elimizle olabildiğince açarak üzerine yağlı haşhaşlı karışımdan bolca sürüryoruz, rulo yapıp dilediğimz ölçüde dilimlere kesiyoruz. Fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştiriyoruz. 200 derece fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler