11 Aralık 2014 Perşembe

Isırgan Otlu Börek

ISIRGAN OTLU BÖREK

    Dün sabah kahvaltıya gittiğim sevgili Zehra yengemde yediğim harika bir börek tarifi vereceğim. Hem de ısırgan otlu.

    Isırgan otunun faydaları saymakla bitmez. Bunlardan bazıları böbrek ve mesane taşlarının oluşumuna engel olmak, kan temizleyici ve kan yapıcı özelliğine sahip olmak, idrar yolu hastalıkları ve iltihapları gidermede kullanılıyor olması gibi bir çok faydası vardır.

Biz börekte kullandık çok ta güzel oldu.

Malzemeler:


3 adet yufka
1 yumurta
1 bardak süt
1/2 bardak sıvı yağ

Harç için:

2 demet ısırgan otu
100 gram peynir
tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı:

  Isırgan yapraklarını ayıklayıp yıkayın. Üzerine bir çay kaşığı tuz atıp, ovarak suyunu sıkın. İçine peyniri ve baharatları ekleyerek harcı hazırlayın.

  Yufkaları 2 eşit parçaya bölün. Üzerine sıvı yağ ve süt karışımlı sos sürün. Isırgan otu harcından koyup rulo börek şeklinde sarın. Tüm yufkaları bu şekilde tamamlayın. En üste yumurta sarısı sürüp 190 derecede kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler