Mercimek Köftesi |
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1.5 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı su
1 kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
kimyon, karabiber, pul biber, tuz
1 yemek kaşığı domates salçadı
1 yemek kaşığı biber salçası
maydanoz, taze soğan
1 limon suyu
Hazırlanışı: Öncelikle mercimekler yıkanıp 3 su bardağı su ile haşlanır. Haşlanan mercimeğin üzerine bulgur ilave edilir, ocağın altı kapatılır. Tencerenin kapağı da kapatılarak 30 dakika bekletilir.
Ayrı yerde soğan incecik doğranıp sıvı yağda sararana kadar kavrulur. Salçalar ilave edilir. 1-2 karıştırdıktan sonra kapatılır. Salçalı soğan mercimek-bulgur karışımına ilave edilir. Tuz, baharatlar, maydanoz ve taze soğan katılarak iyice yoğrulur ve şekillendirilerek servis tabağına alınır.
Afiyet olsun.
http://www.yemekustalari.com/mercimek-koftesi.html sitesinde bu tarifimiz yayınlanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler