İzmir Köfte
Malzemeler:
500 gram köftelik kıyma
1 baş kuru soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 yumurta
tuz, karabiber, kimyon
4 orta boy patates
sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
2 domates
sivri biber
Hazırlanışı: Köfteler için kuru soğanı rendeliyoruz. Kıyma, bayat ekmek, yumurta, tuz, kimyon ve karabiberle beraber yoğrulup köfte harcı hazırlanır. Patatesler soyulup yıkandıktan sonra elma dilimi gibi dilimlenir ve kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartılır. Köftelerde az sıvı yağda çok az arkalı önlü kızartılır.
Fırına dayanıklı bir kaba patatesler, patateslerin aralarına da köfteler yerleştirilir. Domates dilimleri ve sivri biberler de eklenir. 1 yemek kaşığı salça 1 su bardağı sıcak suda eritilir ve patates köftenin üzerine gezdirilir. 190 dereceli fırında domates ve biberler kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Bu tarif http://www.yemekustalari.com/izmir-kofte-tarifi.html sitesinde yayınlanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler