8 Ocak 2015 Perşembe

Şirin Kurabiye


Şirin Kurabiye



Malzemeler:

250 gram margarin veya tere yağ
4 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Alabildiği kadar un ( yaklaşık 3 su bardağı)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

Oda sıcaklığında yumuşamış margarini pudra şekeri ile iyice yoğuruyoruz. Kabartma tozu ve un ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur hazırlıyoruz. Hamuru istediğimiz büyüklükte bezelere ayırıyoruz. Her bir bezeyi yarım cm kalınlığında açarak istediğimiz kalıplarla kurabiyeler kesiyoruz. Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizerek 175 derece önceden ısıtılmış fırında rengi dönene kadar pişiriyoruz.

Toz şeker ve tarçını derince bir kasede karıştırıyoruz. Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz bu karışıma bulayarak servis tabağımıza alıyoruz.

Afiyet olsun.

 
 
Bu kurabiye tarif  http://www.yemekustalari.com/sirin-kurabiye.html sitesinde yayınlanmıştır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler