3 Mart 2015 Salı

Zeytinyağlı Bezelye


Zeytinyağlı Bezelye




Renkleriyle bile beni ye diyen bir zeytinyağlı tarifiyle buradayız.

Malzemeler:

1 soğan
1 yemek kaşığı salça
1/2 çay bardağı zeytinyağ
3 orta boy patates
2 orta boy havuç
1 su bardağı bezelye
Sıcak su
tuz

Hazırlanışı:

Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun. Küçük doğradığımız havuçları pembeleşen soğana ekliyoruz onları da kavuruyoruz. Salçayı ekleyip sırasıyla patatesleri, bezelyeyi, tuzu ve üzerini örtecek kadar sıcak su ilavesi ile yemeğimizi pişiriyoruz.

Soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine dere otu serperek servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler