16 Mart 2015 Pazartesi

Hazır Yufkadan Çıtır Üçgen Börek



HAZIR YUFKADAN ÇITIR ÜÇGEN BÖREK

Çıtır Börek

 

    Beş çayınızın yanına hazırlayabileceğiniz çok pratik çıtır çıtır güzel bir börek tarifi ile karşınızdayım. Hepinize mutlu ve sağlıklı haftalar dileyerek tarifimi vereyim. Bence not edin gerçekten çok kolay.

Malzemeler:

3 yufka (12 adet börek çıkıyor)
100 gram eritilmiş  tereyağ

İçine:

İstediğiniz herhangi bir iç malzemesi (Ben peynir kullandım)

Üzerine:

Yumurta sarısı ve çörek otu

Bütün malzeme bu kadar. Öyle çok uğraş vermeden yapabileceğiniz bu leziz böreğin tarifi şöyle;

   Yufkamızın bir tanesini tezgaha seriyoruz. Her yerine fırça ile erimiş tereyağ sürüyoruz. Karşılıklı iki tarafı ortaya katlıyoruz, kat yerlerini tekrar yağlıyoruz. Sağ ve sol tarafları da orta noktaya katlayarak kare şeklinde bir yufka elde ediyoruz. En üstü de yağlayarak bu elde ettiğimiz büyük kare yufkayı 4 eşit parçaya keserek 4 küçük kare elde ediyoruz.



   Sonra her bir karenin köşesine peynir koyup diğer köşeyi üstüne katlıyoruz. Bütün yufkalarımızı bu şekilde hazırlayarak yağlanmış fırın tepsisine dizerek üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu serperek 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.




Aşağıdaki tarif linkleri de ilginizi çekebilir:

http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/12/patatesli-kymal-gul-boregi.html

http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/12/galeta-unlu-tavuklu-ctr-borek.html

http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/01/kymal-ctr-borek.html

http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/11/cig-borek.html

http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/11/gocmen-boregi.html




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler