ETLİ KARALAHANA DOLMASI
Bu haftayı karadenize özgü karalahana sebzesine ayırdık diyebiliriz. Yine kendine özgü muhteşem lezzetiyle etli karalahana dolması tarifi ile karşınızdayız.
Malzemeler:
2 bağ karalahana
1 büyük kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı pirinç
300 gram kıyma
bir tutam maydanoz
bir tutam dere otu
tuz, nane, karabiber
toz kırmızı biber
kimyon
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Kaynayan suda yıkanıp sapları temizlenmiş lahanaları haşlayalım. Çok fazla tutmayalım yoksa yapraklarımız erir. Her iki tarafını 3'er dakika tutmak yeterli olacaktır. Haşladığımız yaprakları süzgeçe alıp soğutalım.
Bu arada iç malzemesi için yıkanmış pirinç, kıyma, soğan, sarımsak, dereotu, maydanoz, tuz ve baharatları iyice yoğuralım.
Yaprakların uç kısmına yeteri kadar koyup saralım. Sardığımız dolmaları tencereye dizelim. Salçayı sıcak suda eritelim. Dolmaların üzerine sıvı yağ gezdirelim ve düz bir kapak kapatalım. Üzerine çıkacak kadar salçalı sıcak su ilave edelim ve kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.
Bu tarifimiz www.yemekustalari.com sitesinde yayınlanmıştır.
Benzer tariflere aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz
http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/03/etli-asma-yaprag-dolmas.html
http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/02/zeytinyagl-beyaz-lahana-sarmas.html
http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/12/etli-beyaz-lahana-dolmas.html
http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/12/zeytinyagl-sarma.html
http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/11/etli-biber-dolma.html
Bu haftayı karadenize özgü karalahana sebzesine ayırdık diyebiliriz. Yine kendine özgü muhteşem lezzetiyle etli karalahana dolması tarifi ile karşınızdayız.
Malzemeler:
2 bağ karalahana
1 büyük kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı pirinç
300 gram kıyma
bir tutam maydanoz
bir tutam dere otu
tuz, nane, karabiber
toz kırmızı biber
kimyon
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Kaynayan suda yıkanıp sapları temizlenmiş lahanaları haşlayalım. Çok fazla tutmayalım yoksa yapraklarımız erir. Her iki tarafını 3'er dakika tutmak yeterli olacaktır. Haşladığımız yaprakları süzgeçe alıp soğutalım.
Bu arada iç malzemesi için yıkanmış pirinç, kıyma, soğan, sarımsak, dereotu, maydanoz, tuz ve baharatları iyice yoğuralım.
Yaprakların uç kısmına yeteri kadar koyup saralım. Sardığımız dolmaları tencereye dizelim. Salçayı sıcak suda eritelim. Dolmaların üzerine sıvı yağ gezdirelim ve düz bir kapak kapatalım. Üzerine çıkacak kadar salçalı sıcak su ilave edelim ve kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.
Bu tarifimiz www.yemekustalari.com sitesinde yayınlanmıştır.
Benzer tariflere aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz
http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/03/etli-asma-yaprag-dolmas.html
http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/02/zeytinyagl-beyaz-lahana-sarmas.html
http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/12/etli-beyaz-lahana-dolmas.html
http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/12/zeytinyagl-sarma.html
http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/11/etli-biber-dolma.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler