13 Mart 2015 Cuma

Yumuşacık El açması Börek

YUMUŞACIK EL AÇMASI BÖREK

    Hazır yufka can kurtaran gibidir hayatımızda kabul ediyorum. Ama ne yalan söyleyeyim bence el açması böreğin yeri apayrı. Bu kadar da yapmaya alışmışken ben de yapıveriyorum.  Pek te güzel oluyor.

Nasıl yaptığıma gelince buyurun tarifime:





Malzemeler:

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
tuz
Aldığı kadar un

İç Malzemesi:

Beyaz peynir
Maydanoz
Dereotu

Yufkaların üzerine sürmek için:

Sıvı yağ

Böreğin Üzerine:

1 bütün yumurta


Hazırlanışı:

   Kuru mayayı sütle eritiyoruz. İçine sıvı yağ koyarak tuz ve un ilavesi ile orta sertlikte bir hamur hazırlıyoruz.

Bu böreği yaparken hamurun mayalanmasını beklemiyoruz. Hamurumuzu bezelere ayırıp her birini açabildiğimiz kadar ince açıyoruz. Açtığımız yufkanın her tarafına sıvı yağ sürüyoruz. Daha sonra iç malzemeden yufkanın her yerine eşit yerleştirerek rulo şeklinde sarıyoruz. Ayrıca elimizle de esneterek yağladığımız tepsiye sıkışık olmayacak şekilde dolama börek gibi diziyoruz.
Bütün yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra tepside mayalandırıyoruz. (En az 1saat)

   Mayalanan böreğin üzerine 1 bütün çırpılmış yumurtayı sürüp, çörek otu serperek 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler