9 Ocak 2015 Cuma

Leopar Kurabiye


Leopar Kurabiye




Malzemeler:

1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin

1 su bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı nişasta
Aldığı kadar un
2 tatlı kaşığı kakao

Hazırlanışı: Yumuşamış margarini pudra şekeri ile yoğuruyoruz. Sonra kakao hariç diğer malzemelerle yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Hamuru 2 eşit parçaya ayırıyoruz. Bir parçasına 2 tatlı kaşığı kadar un katıp tekrar yoğuruyoruz. Diğer parçasını da 2 eşit parçaya ayırıyoruz. Bunlardan ilkine kakaonun yarım tatlı kaşığını koyup, diğerine de kalan kakaoyu koyup yoğuruyoruz. Yani hem açık kahve hem de koyu kahve iki ton hamurumuz oluyor. Beyaz hamuru tezgahta 1 cm kalınlığında açıyoruz. Ayrı bir yerde açık kahve renkli hamuru ince uzun şekilde açıyoruz. Koyu kahve olanı da elimizde rulo haline getirip bunun içine koyarak sarıyoruz. Sonra bir parmak genişliğinde kesiyoruz. Kestiğimiz bu parçaları beyaz hamura gelişigüzel yerleştirerek merdane ile hafif hareketlerle yedirmeye çalışıyoruz. İstediğimiz bir kurabiye kalıbıyla keserek yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Bu tarif   http://www.yemekustalari.com/leopar-kurabiye.html sitesinde yayınlanmıştır.

 

1 yorum:

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler