SEBZELİ KÖFTE
Güzel bir ana yemek tarifi ile tekrar burdayız. Mutfağımızda ne pişiyorsa sizlerle onları paylaşıyoruz. Paylaştığımız tariflerin tamamı denenmiş, kolay, pratik ve lezzetli tariflerdir. Not almayı unutmayın.
Bu güzel yemeğin tarifi şöyle;
Malzemeler:
300 gram kıyma
1 orta boy soğan
2 dilim kadar bayat ekmek içi
1 yumurta
tuz
karabiber
Sebzeler:
1 orta boy soğan
2 orta boy patates
2 havuç
1 su bardağı konserve bezelye
1 yemek kaşığı salça
tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle köftelerimizi hazırlayalım. Bunun için soğanımızı rendeleyelim. Kıyma, yumurta, bayat ekmek içi, tuz ve karabiberi de ekleyerek köfte harcımızı yoğuralım.
İstediğimiz büyüklükte köfteler hazırlayalım.
Köftelerimiz beklerken diğer taraftan tencereye az sıvı yağ koyarak yemeklik doğradığımız soğanı pembeleşene kadar kavuralım. Salçayı ekleyelim. Küp doğradığımız havuçları da ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Ardından küp patatesleri ve bezelyeleri de ekleyip, tuzunu da ayarladıktan sonra 1 su bardağı kadar sıcak su ilavesiyle sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
Köftelerimizi de ayrı bir tavada kızartalım. Pişen sebzelerimizi bir fırın kabına koyarak köfteleri de ekleyip 5-10 dakika fırında üzeri kızarana kadar tutalım.
Yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun.
Benzer tariflere ulaşmak isteyenler aşağıdaki bağlantılara tıklayabilirler:
http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/12/hasanpasa-koftesi.html
http://ecetat.blogspot.com/2014/12/bahcvan-kebab.html
http://ecetat.blogspot.com/2014/11/salcal-biftek.html
Güzel bir ana yemek tarifi ile tekrar burdayız. Mutfağımızda ne pişiyorsa sizlerle onları paylaşıyoruz. Paylaştığımız tariflerin tamamı denenmiş, kolay, pratik ve lezzetli tariflerdir. Not almayı unutmayın.
Bu güzel yemeğin tarifi şöyle;
Malzemeler:
300 gram kıyma
1 orta boy soğan
2 dilim kadar bayat ekmek içi
1 yumurta
tuz
karabiber
Sebzeler:
1 orta boy soğan
2 orta boy patates
2 havuç
1 su bardağı konserve bezelye
1 yemek kaşığı salça
tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle köftelerimizi hazırlayalım. Bunun için soğanımızı rendeleyelim. Kıyma, yumurta, bayat ekmek içi, tuz ve karabiberi de ekleyerek köfte harcımızı yoğuralım.
İstediğimiz büyüklükte köfteler hazırlayalım.
Köftelerimiz beklerken diğer taraftan tencereye az sıvı yağ koyarak yemeklik doğradığımız soğanı pembeleşene kadar kavuralım. Salçayı ekleyelim. Küp doğradığımız havuçları da ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Ardından küp patatesleri ve bezelyeleri de ekleyip, tuzunu da ayarladıktan sonra 1 su bardağı kadar sıcak su ilavesiyle sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
Köftelerimizi de ayrı bir tavada kızartalım. Pişen sebzelerimizi bir fırın kabına koyarak köfteleri de ekleyip 5-10 dakika fırında üzeri kızarana kadar tutalım.
Yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun.
Benzer tariflere ulaşmak isteyenler aşağıdaki bağlantılara tıklayabilirler:
http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/12/hasanpasa-koftesi.html
http://ecetat.blogspot.com/2014/12/bahcvan-kebab.html
http://ecetat.blogspot.com/2014/11/salcal-biftek.html
Çok severim bu yemeği eline sağlık sıraya aldım ilk fırsatta yapayım uzun zaman oldu yapmayalı iyi oldu bu aklıma getirttin canım afiyet olsun sizlere.
YanıtlaSilSize de şimdiden afiyet olsun.
YanıtlaSil