1 Nisan 2015 Çarşamba

Şerit Poğaça

ŞERİT POĞAÇA


   Değişik bir poğaça tarifiyle daha karşınızdayız.  Mayalı bir hamurdan hapılan bu poğaçamızı ben peynirli yaptım sizler dilediğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz.

Malzemeler:

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı ( sarısı üzerine sürülecek)
1 paket hazır instant maya
tuz
Aldığı kadar un

İçine: Beyaz peynir, maydanoz


Hazırlanışı:

    Ilık süt ve ılık su ile mayayı biraz eritin. İçine sıvı yağ, yumurta akı, tuz ve alabildiği kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın ve mayalanması için üzeri kapalı bir şekilde 1 saat kadar dinlendirin.

    Mayalanan hamuru tezgah üzerine alarak birazcık daha yoğurun. Cevizden büyük bezelere ayırın. Her bir bezeyi avuç içi büyüklüğünde açarak bir tarafına kesitler atın. Diğer tarafına peynirli iç malzemeden koyarak kesitli tarafa doğru sarın.




Yağlanmış fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısı sürerek 190 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Denemek isteyenlere afiyet şeker olsun.

Benzer tariflere ulaşmak isteyenler aşağıdaki bağlantılara tıklayabilirler:

http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/03/kymal-katmer-pogaca.html
http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/01/zeytinli-pamuk-pogaca.html
http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/03/burma-pogaca.html

2 yorum:

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler