17 Nisan 2015 Cuma

Cepli Sandİviç Poğaça

CEPLİ SANDİVİÇ POĞAÇA

Sandviç poğaça



Sosyal medyada gördüğüm ve uzun zamandan beridir yapmak istediğim bir poğaçayı nihayet yaptım. Çok güzel oluyor. Çocuklarınızın beslenme çantalarına , poğaçaların ceplerine domates, peynir, salatalık ve ne isterseniz koyarak onlara güzel ve sağlıklı sandviçler hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:

2 su bardağı ılık süt
1 paket kuru instant maya
1 yumurta (akı içine, sarısı dışına )
Sandviç Poğaça

1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Hazırlanışı:

Mayayı şeker ve ılık süt ile biraz karıştırıyoruz. Üzerine sıvı yağ, yumurta akı, şeker, tuz ve un ilavesi ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.

Ben mayalanmasını beklemeden poğaçaları hazırlayıp tepside mayalandırdım. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp tabak büyüklüğünde açıyoruz. Önce yarım ay şeklinde sonra tekrar katlayarak şekildeki gibi poğaçalar elde ediyoruz. Katladığımız kenarları bastırmıyoruz ki pişince açılsınlar ve biz de dilediğimiz malzemeyi koyalım diye.

Bu şekilde katladığımız sandviç poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizerek yaklaşık 1 saat kadar mayalanması için ağzı kapalı şekilde bekletiyoruz.

En son üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derece fırında pişiriyoruz. Pişen poğaçalarımızın katlarına dilediğimiz malzemeleri koyarak sandviç şeklinde sunuyoruz.

Sandviç Poğaça


Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler