16 Nisan 2015 Perşembe

Köfteli Patlıcan Kebabı

KÖFTELİ PATLICAN KEBABI



Bugün güzel bir ana yemek tarifi vereceğiz. Patlıcanı sevenler bu tarifi kaçırmasın. Kızartmasız, zahmetsiz güzel bir tencere yemeği. Arzu edenler aynı yemeği üzerini folyo ile kapatıp fırında da pişirebilirler.

Yemeğimiz için gerekli olan malzemeler:

1 kg patlıcan
3-4 adet domates
4 adet sivri biber
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
tuz
1 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Köfteler İçin:

500 gram kıyma
karabiber
tuz
maydanoz



Hazırlanışı:

Patlıcanların acı suyunun çıkması için önce onları alacalı soyup kalın halkalar şeklinde dilimleyip tuzlu suda en az 30 dakika bekletelim.
Bu sırada köfteler için kıyma, karabiber, maydanoz ve tuz ile güzel bir köfte harcı hazırlayalım.
Domateslerimizi, biberlerimizi yıkayıp doğrayalım. Sarımsaklarımızı hazır edelim. Şimdi yemeği şu şekilde tencereye yerleştiriyoruz:

Yayvan bir tencere kullanarak bir dilim patlıcan, yanına köfte, patlıcan, köfte şeklinde tencereyi doldurana kadar arka arkaya diziyoruz. Köfte ve patlıcanların dizme işi bitince üzerlerine dilimlediğimiz domatesleri, biberleri, sarımsakları diziyoruz.

En üste 1 su bardağı sıcak suda erittiğimiz salçayı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı gezdirerek kısık ateşte patlıcanlar iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.



Yanına güzel bir bulgur pilavı ile servis edebiliriz.

Deneyecek olanlara afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler