16 Nisan 2015 Perşembe

Kakaolu Çatlak Kurabiye

KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE

Kakaolu Çatlak Kurabiye


Bu güzel kurabiyeyi kahvenin yanında sunabilirsiniz. Çok yakışıyor. Kurabiye sevenler için tarifi verelim.

Malzemeler:

200 gram oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un

Bulamak İçin:

Pudra şekeri



Hazırlanışı:

Yapımı çok kolay olan bu kurabiyemiz için önce yumuşak margarin ile pudra şekerini iyice eziyoruz.
Sonra yumurta, kakao, kabartma tozu, vanilya ve aldığı kadar un ile ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz.
Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. Kurabiyeleri ceviz büyüklüğünde parçalara ayırarak elimizle yuvarlayıp pudra şekerine bulayarak tepsimize diziyoruz.

Önceden ısıttığımız 175 derece fırında 10-15 dakika arası pişiriyoruz. Üzeri çatlamaya başladığında pişmiş demektir. Ama yine de 15 dakikayı geçmemeli.

Deneyecek olanlara afiyet olsun.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler