4 Nisan 2015 Cumartesi

Krema Dolgulu Kek

DOLGU KREMALI KEK



Sevgili izleyenlerimiz ve ziyaretçilerimiz hepinize mutlu hafta sonları dileyerek bugün çayınızın yanına yapabileceğiniz güzel bir kek tarifi vermek istiyorum. Krema Dolgulu Kek

Biraz acele resimledim ama tadına diyecek yok. Görünüş olarak değişik bir kek.  Size şimdi tarifi vereyim:

Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2.5 su bardağı un
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

Muhallebisi İçin:

2.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya

Üzeri İçin:

Hindistan cevizi

Hazırlanışı:

    Önce kek harcımızı hazırlıyoruz. Bunun için yumurta ve şekeri köpürünceye kadar iyice çırpıyoruz. Diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Yağlanmış büyük kare borcama karışımı yayıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

    Kekimiz pişince soğuması için bir kenara alıyoruz. Muhallebiyi yapmaya başlıyoruz. Bunun için bir tencereye vanilya ve Hindistan cevizi hariç diğer malzemeleri alarak orta ateşte sürekli karıştırmak koşulu ile kaynayana kadar pişiriyoruz.

     Kaynayan muhallebiye vanilyayı ekleyip ocaktan alarak en az 5 dakika mikserle çırpıyoruz. Soğuyan kekimizi belli yerlerinden delikler açıyoruz.
Ben bu aşamada dolma oyacağı olarak kullanılan metal aparat kullandım. Keki bu aparatla belirli yerlerinden deldikten sonra muhallebiyi sıcakken kekin üzerine döküyoruz ve açtığımız deliklere girmesini sağlıyoruz. Bu şekilde buzdolabına kaldırıyoruz. 1 Saat kadar beklettikten sonra kekin oyulan kısımlarından çıkan diğer kek parçacıklarını ziyan etmeden ufalayarak kekin üzerine serpiştiriyoruz. En üste de bolca Hindistan cevizi dökerek yine buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.

Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.


Yukarıdaki resimde kullandığım aparat aslında bir dolma oyacağı. Siz buna benzer başka malzemeler de kullanabilirsiniz. Daha küçük bir  şeyle daha sık delikler açardanız da kesildiğinde görüntüsü çok güzel oluyor.


Kremayı boşluklara doldururken ki hali.


Üzerine kalan kek kırıntıları ve Hindistan cevizi serpilmiş hali


Her kesilen dilimde dolgu kremalı bölümler de görünüyor. Tadı da güzel. Mutlaka not edin.

Benzer tariflere ulaşmak isterseniz aşağıdaki bağlantılara tıklayabilirsiniz:

http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/02/piyano-kek.html

http://ecetat.blogspot.com/2015/02/tart-kalbnda-kakaolu-pasta.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler