5 Nisan 2015 Pazar

Mini Pizzacıklar

MİNİ PİZZACIKLAR


   Tüm takipçilerimize iyi akşamlar dileyerek bugünkü tarifimizi yayınlamaya başlayalım. Hemen herkes pizzayı çok sever. Biz de öyle. Ama benim çocuklarım mini pizzalara bayılıyorlar. Birazcık daha uğraştırıyor ama olsun. Onlar yeter ki istesin. Bütün anneler aynı düşünmez mi?

    Yoğun geçen hafta sonu spor aktiviteleri çocukları oldukça yoruyor, tabi çokta acıkıyorlar. Canları ne isterse onu yapıyorum ki severek yesinler diye.
Bu güzel pizzaların tarifi ve malzeme listesi aşağıda görselin altında anlatılmaktadır. Buyurun;




Malzemeler:

2 su bardağı ılık süt
1 paket hazır instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un

Üstüne:

2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sucuk
Kaşar peyniri

Sizler iç malzemesini zenginleştirebilirsiniz, bizim çocuklar böyle sevdikleri için sucuklu yaptım. Mantar, zeytin, yeşil biber v.s. kullanabilirsiniz.



Hazırlanışı:

    Hamurumuzu yoğurmakla başlayalım. 1 paket mayayı yoğurma kabımıza alalım. Üstüne şekeri ilave ederek ılık sütü katarak mayayı eritene kadar elimizle karıştıralım. Tuzu ve un ilavesi ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım ve ağzını kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakalım.

Salçalı sos için; salçayı, kekik ve sıvı yağı bir kasede karıştıralım. İç malzeme olarak ta sucukları dilimleyelim ve kaşar peynirini rendeleyelim.

    Hamurumuzu  pazıya ayıralım. Her bir pazıyı yarım cm kalınlığında açarak ağzı geniş bir bardak yardımı ile yuvarlak hamurlar çıkaralım ve yağlanmış tepsiye dizelim.

Bu hamurlara salçalı sostan sürerek 180 derece fırında 15-20 dakika pişirelim. Sonra tepsiyi fırından alarak üzerlerine sucuk dilimleri ve kaşar rendesi serperek tekrar fırına verelim. Üzerleri kızarıp kaşarlar eriyinceye kadar pişirelim.




Afiyet şeker olsun.

Benzer tariflere ulaşmak isterseniz aşağıdaki bağlantılara tıklayabilirsiniz:

http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/11/pizza.html

http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/12/pratik-pizza.html

http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/03/tava-boregi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler