15 Nisan 2015 Çarşamba

Elmas Kurabiye

ELMAS KURABİYE

Elmas Kurabiye


Değişik bir kurabiye tarifiyle daha karşınızdayız. Adı Elmas Kurabiye. Üzerindeki şekerlerin ışıltısı ile sanırım bu isim verilmiş.
Sanal alemde çokça yapılan bu kurabiyeyi ben de denedim ve çok beğendim. Deneyebileceğiniz güzel bir lezzet. Tavsiye ederim.

Gelelim tarife:

200 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un ( yaklaşık 2.5 su bardağı kullandım )

Üzerine Bulamak İçin:

Toz şeker

Kurabiyelerin Oyuklarına:

Sürülebilir kahvaltılık çikolata

Elmas Kurabiye


Hazırlanışı:

Oda sıcaklığındaki margarini 1 su bardağı pudra şekeri ile iyice eziyoruz. Daha sonra yumurta, kakao, kabartma tozu, vanilya ve un ilavesi ile ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlayarak toz şekere bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. Tam ortasına parmağımızla çukur açıyoruz. Bu şekilde hepsini hazırladıktan sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.
Pişen kurabiyelerimiz soğuduktan sonra oyuk kısımlarına çikolata koyarak süslüyoruz.

Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.

Benzer tarifler için aşağıdaki bağlantılara tıklayabilirsiniz:

http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/01/susaml-kurabiye.html
http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/03/gul-kurabiye.html
http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/01/puantiyeli-kurabiye.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler