2 Nisan 2015 Perşembe

Sebzeli Köfte

SEBZELİ KÖFTE

Güzel bir ana yemek tarifi ile tekrar burdayız. Mutfağımızda ne pişiyorsa sizlerle onları paylaşıyoruz. Paylaştığımız tariflerin tamamı denenmiş, kolay, pratik ve lezzetli tariflerdir. Not almayı unutmayın.


Bu güzel yemeğin tarifi şöyle;

Malzemeler:

300 gram kıyma
1 orta boy soğan
2 dilim kadar bayat ekmek içi
1 yumurta
tuz
karabiber

Sebzeler:

1 orta boy soğan
2 orta boy patates
2 havuç
1 su bardağı konserve bezelye
1 yemek kaşığı salça
tuz

Hazırlanışı:

    Öncelikle köftelerimizi hazırlayalım. Bunun için soğanımızı rendeleyelim. Kıyma, yumurta, bayat ekmek içi, tuz ve karabiberi de ekleyerek köfte harcımızı yoğuralım.

İstediğimiz büyüklükte köfteler hazırlayalım.

    Köftelerimiz beklerken diğer taraftan tencereye az sıvı yağ koyarak yemeklik doğradığımız soğanı pembeleşene kadar kavuralım. Salçayı ekleyelim. Küp doğradığımız havuçları da ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Ardından küp patatesleri ve bezelyeleri de ekleyip, tuzunu da ayarladıktan sonra 1 su bardağı kadar sıcak su ilavesiyle sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.

    Köftelerimizi de ayrı bir tavada kızartalım. Pişen sebzelerimizi bir fırın kabına koyarak köfteleri de ekleyip 5-10 dakika fırında üzeri kızarana kadar tutalım.

Yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun.



Benzer tariflere ulaşmak isteyenler aşağıdaki bağlantılara tıklayabilirler:

http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/12/hasanpasa-koftesi.html

http://ecetat.blogspot.com/2014/12/bahcvan-kebab.html

http://ecetat.blogspot.com/2014/11/salcal-biftek.html

2 yorum:

  1. Çok severim bu yemeği eline sağlık sıraya aldım ilk fırsatta yapayım uzun zaman oldu yapmayalı iyi oldu bu aklıma getirttin canım afiyet olsun sizlere.

    YanıtlaSil
  2. Size de şimdiden afiyet olsun.

    YanıtlaSil

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler