9 Nisan 2015 Perşembe

Ağızda Dağılan Nefis Poğaça

AĞIZDA DAĞILAN NEFİS POĞAÇA


Herkese günaydın. Biz Düzce'de 9 Nisan sabahına karla uyandık. Gerçi artık şaşırmıyoruz mevsimlerin böyle zamansız yaşanmasına. Olsun hiç şikayetçi değilim. Şikayet etme gibi bir lüksümüz de yok. Neyse karlı bir sabaha sıcacık, kıyır kıyır, gevrek poğaçalarla uyanmaya ne dersiniz?



Evet diyenler için malzeme listesi geliyor;

Malzemeler:

1 su bardağı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerlerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un

İçine:

Beyaz peynir

Üzerine:

Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

Hazırlanışı:

10 dakikada hazırlayabileceğiniz bu poğaçada tereyağı, sıvıyağ, yoğurt, 1 tam yumurta ile 1 yumurtanın akı, 1 paket kabartma tozu, beyaz peynir ve unla güzel bir hamur yoğuruyoruz. Peyniri hamuruna katıyoruz.

Güzel yumuşak bir hamur oluyor. Sonra istediğimiz büyüklükte kopararak ister yuvarlak, ister klasik poğaça şeklinde kapatıyoruz.

Yağlanmış fırın tepsisine dizerek üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını fırça ile sürüyoruz. Susam ve çörekotu serperek 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Sıcak tüketilmesi önerimdir. Ertesi güne de tazeliğini koruyan bir poğaça.
 


Deneyecek olanlara afiyet olsun.



Benzer tariflere ulaşmak isteyenler aşağıdaki bağlantılara tıklayabilirler:

http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/03/burma-pogaca.html
http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/01/dereotlu-peynirli-pogaca.html
http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/02/orgu-pogaca.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler