7 Nisan 2015 Salı

Zeytinyağlı Yerelması

ZEYTİNYAĞLI YERELMASI

Yer elmasının faydalarını geçtiğimiz günlerde yayınlamıştık. Bugün de sizlere zeytinyağlı tarifini vermek istiyorum.
Biraz kereviz, biraz enginar tadını andırıyor. Gayet güzel. Şifa niyetine yapılıp yenmeli.


Zeytinyağlı Yerelması


Malzemeler:

500 gram yerelması
2 adet orta boy havuç
1 çay bardağı konserve bezelye
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
Zeytinyağı
tuz

Üzerine:

Dereotu

Hazırlanışı:

Yerelmalarını soyup ayıkladıktan sonra doğruyoruz ve güzelce yıkıyoruz. Havuçları da ayıklayıp yıkadıktan sonra doğruyoruz.
Tencerenin altına havuçları, üstüne yerelmalarını, onların üstüne bezelye ve sarımsakları koyarak salçayı sulandırıp yemeğe ilave ediyoruz. Zeytinyağı ve tuzu ekleyerek kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz. Su ölçüsü olarak yemeğin üzerine çıkacak kadar olacak.

Pişen yemeği kabında soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca servis kabına alarak üzerini dereotuyla süslüyoruz.

Zeytinyağlı Yerelması


Afiyetler olsun.

Benzer tariflere aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/12/zeytinyagl-kereviz.html
http://ecetat.blogspot.com/2015/03/zeytinyagl-bezelye.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler