20 Nisan 2015 Pazartesi

Güneş Poğaça

GÜNEŞ POĞAÇA



Çocukların çok severek tükettiği bir poğaça tarifimiz var. Adı: Güneş Poğaça. Yapımı da oldukça kolay.

Malzemeler:

2 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 çay bardağı sıvıyağ

İç Malzemesi:

250 gram beyaz peynir
Maydanoz

Hazırlanışı:

     Hamur için ılık süt, maya ve şekeri eritiyoruz. Sıvı yağ, yumurta akı, tuz ve aldığı kadar unla ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.

    Mayalanmasını beklemeden portakal büyüklüğünde pazılara ayırıyoruz. Bir güneş poğaça için 2 adet pazı kullanıyoruz. Bu nedenle pazıları çift sayı olacak şekilde ayarlıyoruz.

     Pazılardan 1 tanesini 1 cm kalınlığında yuvarlak şekilde açalım. Yağlanmış tepsiye alalım. Diğer pazıyı da aynı şekilde açıyoruz. Tepsiye koyduğumuz yufkanın tam ortasına iç malzemesi ve uç kısımlarından 2 cm içerde olacak şekilde iç malzemesi diziyoruz. Açtığımız diğer yufkayı da tepsidekinin üzerine kapatıyoruz. Tam orta kısmına bir kase oturtuyoruz. Dışarda kalan kısımlarını önce 4 parçaya ardından her birini tekrar 4 parçaya kesiyoruz. Kestiğimiz parçaları kıvırarak iç malzemesi üste çıkacak şekilde şekil veriyoruz. tepside mayalanması için 1 saat kadar beklettikten sonra üzerine yumurta sarısı ve susam serperek 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.




Kalan pazıları da aynı şekilde hazırlayarak pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler