8 Nisan 2015 Çarşamba

Tavuklu Göbete

TAVUKLU GÖBETE


Arkadaşlar çok lezzetli bir börek oluyor mutlaka deneyin. Evet biraz zor ama inanın değer. Yemeğim yok bari bir börek yapayım dedim. Biraz yoruldum ama tadını çok seven aile bireylerini görünce tüm yorgunluğum gitti.

Tavuklu Göbete

Tavuklu Göbete


Gelelim tarifimize:

1 kg un
1 yemek kaşığı sirke
tuz
ılık su

Katlara sürmek için:

Sıvı yağ

İç Malzemesi:

500 gram tavuk göğsü
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber

Hazırlanışı:

   Unu genişçe bir kaba alarak ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Tuz, sirke ve kontrollü ılık su ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Üzerine bir bez örtüp 30 dakika kadar bekletiyoruz.

    Bu arada iç malzemesini hazırlıyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp az sıvı yağda pembeleştiriyoruz. Minik kuşbaşı şeklinde doğradığımız tavukları ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz. Salça, tuz ve karabiberi de katarak yarım çay bardağı kadar sıcak su ilave ederek yumuşayana kadar pişiriyoruz.

    Hamurumuzu 40 pazıya ayırıyoruz. İlk 20 pazıyı her biri tabak büyüklüğünde olacak şekilde açarak aralarına sıvı yağ sürüyoruz. 20 taneyi bu şekilde hazırlayıp kenarda bekletiyoruz. Sonra diğer 20 taneye de aynı işlemi yapıyoruz.

    İlk açtığımız 20 pazıyı tezgaha alarak elimizle esnete esnete tepsi büyüklüğünde açıyoruz ve tepsiye yayıyoruz. Üzerine tavuklu karışımı yayıyoruz. Karışımın üzerine diğer 20 li pazıyı da tepsi büyüklüğünde açarak yayıyoruz. Hamur yağlı bir hamur olduğu için ayrıca yumurta sarısı falan sürmüyoruz. Henüz pişirmeden dilimlere kesiyoruz ve 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Dediğim gibi çok güzel bir börek oluyor. Mutlaka not edin.

Tavuklu Göbete


Deneyecek olanlara afiyet şeker olsun.

Benzer tariflere ulaşmak isterseniz aşağıdaki bağlantılara tıklayabilirsiniz:

http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/12/patatesli-kymal-gul-boregi.html
http://ecetat.blogspot.com/2014/11/avc-boregi.html
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler