14 Nisan 2015 Salı

Sebzeli Bulgur Pilavı

SEBZELİ BULGUR PİLAVI

Sebzeli Bulgur Pilavı
 
Sebzeli Bulgur Pilavı


    Bugün pilav çeşitlerinden Sebzeli Bulgur Pilavı' nı seçtik. Bildiğiniz üzere bugün tüm dünyada bulgurun önemine dikkat çekiliyor. Bulguru hayatımıza mutlaka dahil etmeliyiz. Ayrıca girdiği her şeyi çokta güzelleştiren bir besin olmasıyla tanınır. Çorbası, salatası, pilavı, kısırı v.b. birçok çeşidi ülkemizde tüketilmektedir.

Benim de evde sık sık yaptığım bir pilavdır. Ayrıca yeşil mercimekli olanı da çok severim. Gelelim tarifimize;

Malzemeler:

2 su bardağı pilavlık bulgur
1 büyük kuru soğan
2 yeşil biber
2 domates
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
Sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

     Bulgurumuzu ayıklayıp yıkadıktan sonra süzülmesi için bir kenarda bekletiyoruz. 
Pilav tenceremize yemeklik doğradığımız soğanları alarak tereyağında biraz pembeleştiriyoruz.

    Çekirdeklerini çıkarıp yıkadığımız biberleri küçük doğrayarak soğana ilave ediyoruz. Beraber soteleniyorlar. Daha sonra kabuklarını soyup minik küpler halinde doğradığımız domatesleri de soğan ve biberlere ekleyerek, salçayı da katıp domatesler iyice sulanana kadar pişiriyoruz.

Yıkadığımız bulguru, tuzu ve naneyi de ilave ederek bulgurun üzerini yarım cm geçecek kadar sıcak su koyarak ocağımızı kısık ateşe ayarlayıp bulgurlarımız suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Piştikten sonra tenceremizi temiz bir havlu ile örterek demlenmesi için en az 30 dakika bekletiyoruz.



Denemek isteyenlere afiyet olsun.

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz:

http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/11/yesil-mercimekli-bulgur-pilav.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler