6 Nisan 2015 Pazartesi

Fırın Sütlaç

FIRIN SÜTLAÇ

    Bugünkü tarifimiz Fırın Sütlaç. Eskiden süt, şeker, pirinç kaynatıla kaynatıla yapılan sütlaç tariflerinde hem süt yarıya iniyor, hem de sanki katı oluyormuş gibi geliyordu bana. Bu tarifi yıllar önce Oktay Usta'nın programından alarak yapmıştım.
 
    O günden beri bizim evde sütlaç hep bu şekilde hazırlanır. Yapımı o kadar kolay ki deneyince sizde anlayacaksınız.
Sütlacın hası böyle olmaz diyenler olacaktır belki ama, bizim için önemli olan kolaylık derecesi ve lezzeti ise doğru adrestesiniz. Buyurun tarife o zaman:


Fırın Sütlaç


Malzemeler:

1 kg süt
1 su bardağı şeker
Önceden haşlanmış 2 yemek kaşığı pirinç
3 yemek kaşığı nişasta

 Hazırlanışı:

    Pirincimizi üzerine çıkacak kadar su ilavesi ile haşlıyoruz. Diğer yandan sütü tencereye alarak şekerle beraber ısıtıyoruz. Haşlanmış pirinci de ekleyerek fokurdayana kadar pişiriyoruz. Süt, şeker ve pirinç iyice özdeşleşince biraz su ile incelttiğimiz nişastayı sütlaca ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. 5 dakika kadar tutup sonra fırına dayanıklı kaselere bir parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırıyoruz.

Fırına vermeden önce bir fırın tepsisine yarısına gelecek kadar su koyup kaseleri bu tepsiye koyarak fırına veriyoruz.
Sadece üst tarafı çalıştırarak üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.


Fırın Sütlaç


Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun. Bu arada fırın sütlaçtan hoşlanmayanlar kaselere bölüştürüp servis aşamasında üzerine tarçınla da servis edebilirler.

Sütlaç


Aşağıdaki linklere tıklayarak farklı tariflere de ulaşabilirsiniz:

http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/12/sut-dilimi.html

http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/12/biskuvili-kuplar.html


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler