2 Mart 2015 Pazartesi

Truff



Truff


 Truff


    Artan keklerinizi atmayarak değerlendirebileceğiniz şahane bir aperatif. Üstelik çocukların çok sevdiği lezzetlerin başında geliyorsa bize de kalpli pastacıklarımızdan artan kekleri bu şekilde hazırlamak düşer.

Nasıl yaptığımıza gelince;

Malzemeler:

Yaklaşık 5-6 dilim kek
1 kutu ( 200 ml ) sıvı krema
1 paket bitter çikolata  ( 80 gramlıklardan )

Üzerini bulamak için:

Hindistan cevizi
Çikolata sosu

Hazırlanışı:

    Keklerimizi çukurca bir kaba ufalıyoruz. Kremayı ısıtıyoruz. Kaynamayacak ama sıcak olacak. Ocaktan alıp parçaladığımız çikolatayı kremaya katarak karıştırıp erimesini sağlıyoruz. Bu karışımı kek harcına dökerek yoğuruyoruz. Buzdolabına kaldırıp sertleşmesi için 3 saat bekletiyoruz.

    Sonra çıkarıp elimizde istediğimiz büyüklükte yuvarlayarak kimisini Hindistan cevizine, kimini çikolata sosuna bulayarak servis ediyoruz.

Bu aşamada süslemede yeşil fıstık, fındık kırığı, file badem de kullanılabilir.

Not: Çikolata sosu hazır paketlerden de kullanılabilinir veya yine bitter çikolatayı bir kaseye koyup benmari usulü eriterek te kullanabilirsiniz.
Yukarıda bahsettiğimiz kalpli pastacıklara şu bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/02/kalpli-pastacklar.html


 Truff

 

2 yorum:

  1. Emel GÜNDOĞAN23 Mart 2015 12:42

    Yemede yanında yat dedikleri böyle birşey olsa gerek. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Elinize sağlık Kerime Hn.

    YanıtlaSil

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler