31 Mart 2015 Salı

Yumurtalı Kaldirik Kavurması

YUMURTALI KALDİRİK KAVURMASI


     Merhaba mutfak dostları. Bugün ülkemizde yaşanan elektrik kesintisi nedeni ile göründüğü üzere sebzeye ağırlık verdik ve çoğumuzun bilmediği, çoğumuzun bilip te yemediği , doğanın bize sunduğu muhteşem bir ot olan kaldiriğin kavurmasını yaptık.

     Görünüşüne aldanıp ta bu zamana kadar yemeyen çocuklarım beni kırmayıp tadına baktılar ve inanmazsınız beğendiler.

    Çocuklar büyüdükçe damak zevkleri de gelişiyor ve yemediklerini yemeye, en azından tatmaya başlıyorlar. Mutlaka bir gün her şeyin tadına bakacaklardır eminim , tıpkı benim gibi.

Bu hafta köylü pazarından aldığım kaldirikleri nasıl pişirdim anlatayım:

Malzemeler:

500 gram kaldirik
2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yumurta

Hazırlanışı:

    Bana göre en zahmetli kısmı ayıklaması. Önce kötü görünen yerlerini keserek yaklaşık 2 cm uzunluğunda doğradım. Sirkeli suda 1-2 saat beklettim. İyice durulayıp tekrar tekrar yıkadıktan sonra tencereye alarak üzerine çıkacak kadar su ilave ettim ve yumuşayana kadar kaynattım.

    Yumuşadıktan sonra tel süzgeçe alarak sularını iyice süzdürdüm. Bu sırada soğanları yemeklik doğrayarak sıvı yağda hafif pembeleştirdim. Salçayı ekleyerek biraz daha kavurdum.

    Kaldirikleri de katıp tuzu, karabiberi ilave ederek 5 dakika kadar kavurmaya devam ettim.

Son olarak bir kasede çırpılmış 3 yumurtayı ekleyerek karıştıra karıştıra kavurdum, yumurtalar kıvam alınca altını kapattım.
Harika bir şey oldu.

Denemek isteyen herkese şimdiden afiyet olsun.



Benzer tariflere aşağıdaki bağlantılara tıklayarak ulaşabilirsiniz:

http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/02/paz-kavurmas.html
http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/01/ispanak-borani.html

2 yorum:

  1. Meryem ÜNAL1 Nisan 2015 12:57

    Çok sevdiğim bir yemektir. Çok ta güzel görünüyor. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Meryem hanım.

    YanıtlaSil

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler