23 Mart 2015 Pazartesi

İskender Usulü Biftek

İSKENDER USULÜ BİFTEK

Biftek


    Salçalı biftek tarifini daha evvel vermiştik. Bu tarifimde biftekleri pişirme usulü aynı. Farklı olan tabağın altını oluşturan salçalı soslu kızarmış ekmeklerim, üstünde kızarmış domates ve biberlerim ve en üstte de can alıcı biftekler. Tabi yanında evdekilerin olmazsa olmaz dedikleri patates kızartması.

Nefis bir mevsim salatasıyla doyurucu bir menü.

Malzemeler:

6 dilim biftek
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
1 ekmek
2 yemek kaşığı sıvı yağ
kekik

Hazırlanışı:

Derince bir tavaya yağı koyup ısıtıyoruz. Harlı ateşte bifteklerimizi arkalı önlü kızartıyoruz. Buna eti mühürleme deniliyor. Yani harlı ateşte etimizi kızarttığımızda etin suyu içinde kalıyor, tabi ki lezzeti de. Bu işlemi yaparken tuz atmıyoruz. Etlerimiz sertleşmesin diye.

Arkalı önlü kızarttığımız bifteklerin üzerine 1 kase sıcak suda erittiğimiz salçayı, tuzu, karabiber ve kekiği ekleyerek ocağı kısıp tavamıza da bir kapak kapatıp etler yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Biz bu sırada patateslerimizi kızartabiliriz. Etlerimiz pişince sosun içinden ayrı bir tabağa alıyoruz. Tavamızın altında kalan sosa ekmeklerimizi atarak karıştıra karıştıra kızartıyoruz. Biraz yumuşak olsun isterseniz eğer yarım çay bardağı kadar su gezdirebilirsiniz.

Şimdi gelelim işin en leziz kısmına. Büyük bir servis tabağına ekmeklerimizi alıyoruz. Üzerine salçalı biftekleri ve domates ile biberleri dizerek sunuma hazırlıyoruz.

Yapmak isteyen herkese afiyet olsun.

Biftek
Benzer tariflere aşağıdaki bağlantılara tıklayarak ulaşabilirsiniz.

http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/11/salcal-biftek.html

http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/11/islama-kofte.html
 

2 yorum:

  1. Serkan DEVAY24 Mart 2015 12:51

    Bu nasıl bir görüntü böyle, Çok lezzetli göründüğü çok belli. Elinize sağlık

    YanıtlaSil

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler