20 Mart 2015 Cuma

Kakaolu Susamlı Kurabiye



KAKAOLU SUSAMLI KURABİYE


 

Çayınızın yanına her daim koyabileceğiniz şahane bir kurabiye tarifi vermek istiyorum. Ağızda dağılan kıyır kıyır üstelik kakaolu, hatta susamlı, daha ne olsun. Bu kurabiyeleri yapın cam kavanoza koyup ağzını hava almayacak şekilde kapattığınız sürece uzun bir süre tazeliklerini koruyacaklardır.

Şimdi gelelim tarife:

Malzemeler:

1 paket (250 gram) yumuşamış margarin
1 çay bardağından az sıvı yağ
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı susam
1 çorba kaşığı kakao
Aldığı kadar un (ele yapışmayan kıvamda olacak)

Kurabiyeleri Bulamak İçin:

Pudra şekeri

Hazırlanışı:

Yumuşamış margarin, sıvı yağ, pudra şekeri, susam, kakao ve unla ele yapışmayan güzel bir hamur yoğuruyoruz.
İstediğimiz şekli vererek önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. Her fırının pişirme ayarları farklı olduğundan kontröllü pişirmenizi öneririm. Yakmamaya dikkat edin.
Pişen kurabiyelerimizi hemen sıcağı sıcağına pıudra şekerine bulayıp servis tabağına alıyoruz.

Afiyet olsun.



Benzer tariflere aşağıdaki bağlantılara tıklayarak ulaşabilirsiniz:

http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/03/gul-kurabiye.html

http://ecetat.blogspot.com/2015/02/uzumlu-fndkl-kurabiye.html

http://ecetat.blogspot.com/2015/01/leopar-kurabiye.html

http://ecetat.blogspot.com/2015/01/elmal-serit-kurabiye.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler