14 Mart 2015 Cumartesi

Yoğurt Sızbalı

YOĞURT SIZBALI



Yöresel bir lezzet olan yoğurt sızbalı bir abhaza salatasıdır. Sizlere tanıtmak için tarifini vermek istedim.




Malzemeler:

1 çorba kaşığı acıka
4-5 dal taze soğan
1 avuç taze kişniş
4-5 adet haşlanmış yumurta
Yeterince yoğurt
Pul biber

Hazırlanışı: Soğanları çok ince bir şekilde kesiyoruz. Taze kişniş, acıka ve yoğurtla karıştırıyoruz. Servis tabağına alarak üzerine haşlanmış yumurta dilimleri koyup servis ediyoruz.

Not: Bu salataya isteğe bağlı olarak labne peyniri de eklenebilir. Aynı zamanda meze olarak ta kullanılabilir.

Afiyet olsun.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler