Bugün sizlere değişik bir tava böreği tarifi vermek istiyorum.
Malzemeler
3 adet yufka
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Beyaz peynir
maydanoz
Hazırlanışı
Yumurta, yoğurt ve sıvı yağ iyice çırpılarak yufkaların üzerine sürülecek harç hazırlanır. Bir yufka tezgaha serilir. Üzerine eşit bir şekilde yumurtalı harçtan sürülür.
Tam ortadan 2 eşit parçaya kesilir. Geniş tarafına peynirli harçtan konularak rulo şeklinde sarılır. Tekrar kendi etrafına dolandırılarak tavaya dizilir.
Bu noktadan sonra yapılan işlem biraz farklı. Şöyle ki;
tavadaki yufkaların üzerine çıkacak kadar su eklenir ve 10 dakika sulu şekilde dinlendirilir. Dinlendirildikten sonra bir kapak yardımı ile fazla suyu süzdürülür.
Yufkaların altına gelecek şekilde sıvı yağ ya da parçalar şeklinde tereyağ konularak böreğin altı orta harlı ateşte pişirilir.
Altı pişen börek kapak yardımı ile ters düz edilerek diğer tarafı da pişirilir ve sıcakken servis edilir.
Biz denedik ve beğendik. Su böreği tadında çok güzel bir börek oldu.
Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.
|
Görüntüsü gibi, tadıda çok güzel. Elinize sağlık
YanıtlaSilAfiyet olsun.
YanıtlaSil