Katmer
Malzemeler:
1 kg un
tuz
su
sıvı yağ
ufalanmış peynir
Hazırlanışı:
Un, su ve tuzla yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Limon büyüklüğünde pazılara ayırıyoruz. Bu arada peynirimizi ufalıyoruz.
Pazılarımızın her birini açabildiğimiz incelikte açıyoruz. Üzerine sıvı yağ sürüp un serpiştiriyoruz. Ufalanmış peynirden yufkanın her yerine eşit miktarda yayıyoruz. Yufkayı ortaya kadar rulo yapıyoruz. Karşı taraftan da ortaya kadar kıvırıyoruz. Uzun bir şerit oluyor. Daha sonra bir tarafından ortaya doğru rulo yaparken diğer taraftan da karşıt yönden ortaya doğru rulo yapıyoruz. 8 şeklinde oluyor. Her iki yuvarlak kısmı üst üste gelecek şekilde kapatıyoruz. Bu şekilde bütün pazıları hazırlıyoruz.
Sonra bunların her birini tekrar tabak büyüklüğünde açarak yağsız teflon tavada arkalı önlü kızartıyoruz. Kızarttığımız katmerleri elimizle didikleyerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kg un
tuz
su
sıvı yağ
ufalanmış peynir
Hazırlanışı:
Un, su ve tuzla yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Limon büyüklüğünde pazılara ayırıyoruz. Bu arada peynirimizi ufalıyoruz.
Pazılarımızın her birini açabildiğimiz incelikte açıyoruz. Üzerine sıvı yağ sürüp un serpiştiriyoruz. Ufalanmış peynirden yufkanın her yerine eşit miktarda yayıyoruz. Yufkayı ortaya kadar rulo yapıyoruz. Karşı taraftan da ortaya kadar kıvırıyoruz. Uzun bir şerit oluyor. Daha sonra bir tarafından ortaya doğru rulo yaparken diğer taraftan da karşıt yönden ortaya doğru rulo yapıyoruz. 8 şeklinde oluyor. Her iki yuvarlak kısmı üst üste gelecek şekilde kapatıyoruz. Bu şekilde bütün pazıları hazırlıyoruz.
Sonra bunların her birini tekrar tabak büyüklüğünde açarak yağsız teflon tavada arkalı önlü kızartıyoruz. Kızarttığımız katmerleri elimizle didikleyerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler