TAVUKLU GÜL BÖREK
İçinde tavuklu garnitürlü iç malzemesi olan börekler özellikle davet sofralarında bence en baş köşeye oturması gereken lezzetler.
Minimum zahmetlerle hazırlayacağınız fakat maksimum lezzet alacağınız bu böreğin tarifini vereyim.
Malzemeler:
3 yufka
Yufkalara sürmek için:
1 yumurta akı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
İç Malzemesi:
300 gram tavuk göğsü
1 kutu konserve garnitür (ve ya kendiniz hazırlayabilirsiniz )
1 soğan
tuz
kırmızı toz biber
karabiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
En üstüne:
Yumurta sarısı
Çörek otu
Gelelim hazırlanışına:
* İşimizi kolaylaştırmak için iç malzemeyi bir gün önceden hazırlayabiliriz. Bunun için soğanı minik doğrayarak 1 kaşık sıvı yağda pembeleştiriyoruz.
* Minik kuşbaşı doğradığımız tavuk etlerimizi soğanlarla buluşturarak kavurmaya devam ediyoruz.
* Salçamızı ekleyerek bir iki çevirip suyu süzülmüş garnitürlerimizi de ilave ederek, tuz ve baharatları da katıp 1 çay bardağı kadar sıcak su ilavesi ile pişiriyoruz.
* Ara sıra kontrol edelim suyu azalıpta yemeğimiz yanmasın. Gerekirse su ilavesi yapabilirsiniz.
* Yemeğimiz pişince soğumaya alıyoruz.
* Bir yufkamızı tezgaha seriyoruz.
* Yumurta akı, sıvı yağ ve yoğurdu iyice çırparak yufkanın üzerine fırça ile sürüyoruz.
* Yufkayı eşit bir şekilde 4 parçaya bölerek her bir parçanın geniş kısmına iç harcından koyarak önce rulo yapıp sonra kendi etrafında sarıyoruz.
* Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlıyoruz. 3 yufkadan 12 adet çıkıyor. Siz sayısını arttırıp azaltabilirsiniz.
* Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizerek yumurta sarısı ve çörek otu serpip 200 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Benzer bağlantılara ulaşmak isterseniz aşağıdaki bağlantılara tıklayın:
http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/03/ucgen-ctr-borekler.html
http://ecetat.blogspot.com/2015/01/kymal-ctr-borek.html
http://echttp://ecetat.blogspot.com/2014/11/avc-boregi.htmletat.blogspot.com/2014/11/cig-borek.html
İçinde tavuklu garnitürlü iç malzemesi olan börekler özellikle davet sofralarında bence en baş köşeye oturması gereken lezzetler.
Minimum zahmetlerle hazırlayacağınız fakat maksimum lezzet alacağınız bu böreğin tarifini vereyim.
Malzemeler:
3 yufka
Yufkalara sürmek için:
1 yumurta akı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
İç Malzemesi:
300 gram tavuk göğsü
1 kutu konserve garnitür (ve ya kendiniz hazırlayabilirsiniz )
1 soğan
tuz
kırmızı toz biber
karabiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
En üstüne:
Yumurta sarısı
Çörek otu
Gelelim hazırlanışına:
* İşimizi kolaylaştırmak için iç malzemeyi bir gün önceden hazırlayabiliriz. Bunun için soğanı minik doğrayarak 1 kaşık sıvı yağda pembeleştiriyoruz.
* Minik kuşbaşı doğradığımız tavuk etlerimizi soğanlarla buluşturarak kavurmaya devam ediyoruz.
* Salçamızı ekleyerek bir iki çevirip suyu süzülmüş garnitürlerimizi de ilave ederek, tuz ve baharatları da katıp 1 çay bardağı kadar sıcak su ilavesi ile pişiriyoruz.
* Ara sıra kontrol edelim suyu azalıpta yemeğimiz yanmasın. Gerekirse su ilavesi yapabilirsiniz.
* Yemeğimiz pişince soğumaya alıyoruz.
* Bir yufkamızı tezgaha seriyoruz.
* Yumurta akı, sıvı yağ ve yoğurdu iyice çırparak yufkanın üzerine fırça ile sürüyoruz.
* Yufkayı eşit bir şekilde 4 parçaya bölerek her bir parçanın geniş kısmına iç harcından koyarak önce rulo yapıp sonra kendi etrafında sarıyoruz.
* Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlıyoruz. 3 yufkadan 12 adet çıkıyor. Siz sayısını arttırıp azaltabilirsiniz.
* Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizerek yumurta sarısı ve çörek otu serpip 200 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Tavuklu Börek |
Benzer bağlantılara ulaşmak isterseniz aşağıdaki bağlantılara tıklayın:
http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/03/ucgen-ctr-borekler.html
http://ecetat.blogspot.com/2015/01/kymal-ctr-borek.html
http://echttp://ecetat.blogspot.com/2014/11/avc-boregi.htmletat.blogspot.com/2014/11/cig-borek.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler