18 Mart 2015 Çarşamba

Köfteli Kağıt Kebabı



KÖFTELİ KAĞIT KEBABI



    Tüm okurlarımıza mutlu ve sağlıklı bir gün dileyerek güzel bir ana yemek tarifini bugün yazalım istedik. Her ne kadar hamur işini çok sevsek te biraz tencere, fırın yemek tariflerini de unutmamak gerekir diye düşünüyorum. 
 

Görseldeki görünüşü kadar tadı ile de damaklarınızı şenlendirecek bu tarifi mutlaka not edin.




Malzemeler  ( 4 kişilik )

Köfteler İçin:

300 gram kıyma
1 yumurta
2-3 dilim bayat ekmek içi
1 kuru soğan
karabiber
kimyon
tuz
maydanoz

Sebzeli Harç İçin:

1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
3 orta boy patates
2 orta boy havuç
1 su bardağı kadar konserve bezelye
1 yemek kaşığı salça
tuz

Hazırlanışı:

* Köfteleri hazırlayarak işe başlıyoruz.

*Soğanı rendeleyerek, kıyma, soğan, bayat ekmek, yumurta ve baharatlarla beraber yoğurarak köfte harcını hazırlıyoruz.

*Elimizle şekillendirerek orta büyüklükte köfteler hazırlıyoruz.

*Köftelerimiz 1 kaşık sıvı yağda arkalı önlü kızartarak bir kenara alıyoruz.

*Patatesleri soyup yıkayarak küp şeklinde doğruyoruz.

*Kızartma tenceremize yeteri kadar sıvı yağ koyarak patatesleri kızartıyoruz.

*Aynı şekilde küp doğradığımız havuçları da kızartıyoruz.

*Köftelerimizi kızarttığımız tavayı yıkamadan içine 1 soğanı yemeklik doğrayarak pembeleşene kadar kavuruyoruz.

*Sarımsakları da ekleyerek salça ilavesi ile kavurmaya devam ediyoruz.

*Sırasıyla havuçlar, patatesler ve bezelyeleri de ekliyoruz.

*Tuzunu da katarak 1 su bardağı kadar kaynamış su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar ocakta ağzı kapalı bir şekilde pişiriyoruz.

*Suyunu neredeyse çekmiş oluyor.

*Köftelerle bu sebzeli harcı karıştırıyoruz.

*Fırın tepsimize büyükçe yanmaz fırın kağıdı yayarak karışımı tam ortasına yayıyoruz.

*Aynı büyüklükte bir fırın yağıdı daha keserek yaydığımız yemeğin üzerine kapak gibi kapatarak kağıdın uçlarından içeriye doğru sıkıca kıvırıyoruz.

*190 derece fırında kağıdımızın üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık 15 dakika ) pişiriyoruz.




    Kağıt kebabını bu şekilde hazırlayabileceğiniz gibi misafirlerinize porsiyonluk olarak ta hazırlayabilirsiniz. Keseceğiniz kağıtların ebatını küçülterek içine birer kişilik yemek koyarak kapatıp pişirebilirsiniz.


Afiyet olsun.

Benzer tariflere alttaki bağlantıları tıklayarak ulaşabilirsiniz:

http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/12/hasanpasa-koftesi.html

http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/01/pirincli-kofteli-terbiyeli-corba.html

http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/01/frnda-pratik-yemek.html

http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/12/arnavut-cigeri.html

http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/11/frn-posetinde-tavuk-incik.html

4 yorum:

  1. Elinize sağlık, en sevdiğim yemeklerden birisidir.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Nebiye Hanım. Sizin tariflerinizi de çok beğenerek takip ediyorum.

      Sil
  2. Bizzat tadına baktığım için paylaşmak istedim. Gerek görüntü gerekse lezzet bakımından muhteşem bir yemek. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Afiyet olsun Atilla'cım.

    YanıtlaSil

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler