KARNIBAHAR KIZARTMA
Kış mevsiminin en güzel sebzelerinden biridir karnabahar. En çok ta kızım sevdiği için severek yapıyorum. Henüz oğluma sevdiremedim. Zamanla inşallah oda sever. Malzemeler 1 orta boy karnabahar 2 yumurta 2 yemek kaşığı un tuz kara biber Kızartmak İçin: Sıvı yağ Hazırlaması Karnıbaharları top top ayırarak sirkeli suda bir süre bekletiyoruz. Daha sonra iyice yıkayarak bir köşede bekletiyoruz. Karnıbaharları haşlama aşamasında ben buharda pişirmeyi tercih ediyorum. Bunun için orta boy tencerenizin içine oturtabileceğiniz bir süzgeç aparatınızın olması yeterli. Orta boy tenceremizin yarısına kadar su koyup kaynatıyoruz. Tuzunu da atarak dediğim süzgeçe yıkanmış karnıbaharları koyup tencerenin üzerine oturtuyoruz ve tencerenin kapağını kapatarak karnıbaharları suya değdirmeden buharla yumuşayana kadar pişiriyoruz. Karnıbaharların sap kısımları yumuşamış ise pişmiş demektir. Pişen karnıbaharları bir kenara alarak soğumaya bırakıyoruz. Ayrı bir yerde 2 yumurta, un ve az tuzu çırparak sosu hazırlıyoruz. Tavamıza yeteri kadar sıvı yağ koyup ısıtıyoruz. Karnıbaharlar büyük ise ortadan kesebilirsiniz. Karnıbaharları önce sosa bulayarak sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz. Üzerine pul biber çok yakışıyor. Tabi ki bence yoğurtsuz olmaz. Tercih sizin. Afiyet olsun Benzer tariflere ulaşmak isteyenler aşağıdaki bağlantılara tıklayabilirler http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/12/karnbahar.html http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/12/zeytinyagl-kereviz.html http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/11/frnda-kabak-mucver.html |
Yemeği ve kızartması oldukça lezzetli olan bu yemeği, paylaştığınız için teşekkür ederiz. Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilGerçekten çok güzel oluyor. Teşekkür ederim
SilÇok güzel görünüyor, oldukça lezzetli olduğu çok belli. Paylaşım için teşekkürler.
YanıtlaSilRica ederim
Sil