8 Mart 2015 Pazar

Mezgit Tava


MEZGİT TAVA

Mezgit Tava


Tavuk etine benzemesiyle meşhur olan mezgiti evimizde sevmeyen olmadığı için sık sık pişiriyoruz. Mezgitin tavası yapılır, çokta lezzetli olur. Mevsimi geçmeden balığı çokça tüketmeye gayret edelim.

Malzemeler:

2 kilo mezgit balığı
Mısır unu
tuz
az sıvı yağ

Hazırlanışı:

Mezgit balıklarını ayıklayıp yıkayarak sularını süzmek için süzgeçte bekletiyoruz. Balıkları tuzlayarak mısır ununa bulayıp tavaya güzelce diziyoruz. Orta harlı ateşte arkalı önlü pişiriyoruz.
Çevirirken bir kapak yardımı ile çevirebiliriz.

Yanına bol yeşillikli bir salata ile servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

 

1 yorum:

  1. Konu balık olduğunda akan sular durur. Hele birde Mezgit tava ise. Elinize sağlık. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler