MEZGİT TAVA
Mezgit Tava |
Tavuk etine benzemesiyle meşhur olan mezgiti evimizde sevmeyen olmadığı için sık sık pişiriyoruz. Mezgitin tavası yapılır, çokta lezzetli olur. Mevsimi geçmeden balığı çokça tüketmeye gayret edelim.
Malzemeler:
2 kilo mezgit balığı
Mısır unu
tuz
az sıvı yağ
Hazırlanışı:
Mezgit balıklarını ayıklayıp yıkayarak sularını süzmek için süzgeçte bekletiyoruz. Balıkları tuzlayarak mısır ununa bulayıp tavaya güzelce diziyoruz. Orta harlı ateşte arkalı önlü pişiriyoruz.
Çevirirken bir kapak yardımı ile çevirebiliriz.
Yanına bol yeşillikli bir salata ile servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Konu balık olduğunda akan sular durur. Hele birde Mezgit tava ise. Elinize sağlık. Paylaşım için teşekkürler.
YanıtlaSil