ÇİLEKLİ MİLFÖY PASTA
Malzemeler:
10 yaprak milföy
Kreması İçin:
500 ml süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
İçine:
Çilek
Üzerine:
Pudra şekeri
Hazırlanışı:
Önce kremayı pişirip soğumaya alalım. Bunun için süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve vanilyayı ocakta sürekli karıştırarak pişirmeye bırakıyoruz. Göz göz olunca tereyağı da ekleyerek çırpıcı ile 5 dakika çırparak buzdolabında 10-15 dakika bekletiyoruz.
Oda sıcaklığındaki milföyleri merdane ile hafif incelterek yağlı kağıt serili fırın tepsisine ortadan ikiye kesilmiş şekilde diziyoruz. Bazılarını üçgen şeklinde de yapabiliriz. Çatalla üzerlerine delikler açıyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen milföyleri ılıklaştıktan sonra ortadan ikiye bölerek aralarına soğumuş kremadan sürüyoruz. Kremanın üzerine çilek dilimleri yerleştiriyoruz.
Bunu dilediğimiz meyvelerle hazırlayabiliriz.
Servis tabağına alarak üzerlerine pudra şekeri antep fıstığı serpiyoruz.
Afiyet olsun.
Milföy Pasta |
Malzemeler:
10 yaprak milföy
Kreması İçin:
500 ml süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
İçine:
Çilek
Üzerine:
Pudra şekeri
Hazırlanışı:
Milföy Pasta |
Önce kremayı pişirip soğumaya alalım. Bunun için süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve vanilyayı ocakta sürekli karıştırarak pişirmeye bırakıyoruz. Göz göz olunca tereyağı da ekleyerek çırpıcı ile 5 dakika çırparak buzdolabında 10-15 dakika bekletiyoruz.
Oda sıcaklığındaki milföyleri merdane ile hafif incelterek yağlı kağıt serili fırın tepsisine ortadan ikiye kesilmiş şekilde diziyoruz. Bazılarını üçgen şeklinde de yapabiliriz. Çatalla üzerlerine delikler açıyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen milföyleri ılıklaştıktan sonra ortadan ikiye bölerek aralarına soğumuş kremadan sürüyoruz. Kremanın üzerine çilek dilimleri yerleştiriyoruz.
Bunu dilediğimiz meyvelerle hazırlayabiliriz.
Servis tabağına alarak üzerlerine pudra şekeri antep fıstığı serpiyoruz.
Afiyet olsun.
Milföy Pasta |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler