Truff
Truff |
Artan keklerinizi atmayarak değerlendirebileceğiniz şahane bir aperatif. Üstelik çocukların çok sevdiği lezzetlerin başında geliyorsa bize de kalpli pastacıklarımızdan artan kekleri bu şekilde hazırlamak düşer.
Nasıl yaptığımıza gelince;
Malzemeler:
Yaklaşık 5-6 dilim kek
1 kutu ( 200 ml ) sıvı krema
1 paket bitter çikolata ( 80 gramlıklardan )
Üzerini bulamak için:
Hindistan cevizi
Çikolata sosu
Hazırlanışı:
Keklerimizi çukurca bir kaba ufalıyoruz. Kremayı ısıtıyoruz. Kaynamayacak ama sıcak olacak. Ocaktan alıp parçaladığımız çikolatayı kremaya katarak karıştırıp erimesini sağlıyoruz. Bu karışımı kek harcına dökerek yoğuruyoruz. Buzdolabına kaldırıp sertleşmesi için 3 saat bekletiyoruz.
Sonra çıkarıp elimizde istediğimiz büyüklükte yuvarlayarak kimisini Hindistan cevizine, kimini çikolata sosuna bulayarak servis ediyoruz.
Bu aşamada süslemede yeşil fıstık, fındık kırığı, file badem de kullanılabilir.
Not: Çikolata sosu hazır paketlerden de kullanılabilinir veya yine bitter çikolatayı bir kaseye koyup benmari usulü eriterek te kullanabilirsiniz.
Yukarıda bahsettiğimiz kalpli pastacıklara şu bağlantıdan ulaşabilirsiniz:
http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/02/kalpli-pastacklar.html
Truff |
Yemede yanında yat dedikleri böyle birşey olsa gerek. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Elinize sağlık Kerime Hn.
YanıtlaSilTeşekkür ederim
YanıtlaSil