18 Mart 2015 Çarşamba

Üçgen Çıtır Börekler



ÜÇGEN ÇITIR BÖREK




Sizlere bugün çiğ börek tadında ama mantı hamuruyla yapılan lezzetli bir kızartma börek tarifi vereceğim.

Umarım beğenirsiniz. Çocuklar 10 dakikada tükettiler. O kadar yani. İşin doğrusu mantı hamurundan ve kıymalı içten artınca tercihimi bu yönde yaptım. Dediğim gibi çok ta beğenildi.


Malzemeler:

3 su bardağı kadar un
tuz
ılık su
1 yumurta

İç Malzemesi:

250 gram kıyma
1 rendelenmiş kuru soğan
tuz
karabiber

Kızartmak İçin:

Sıvı yağ

Hazırlanışı:

*Un, tuz, su ve yumurta ile orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurarak iç malzemeyi hazırlayana kadar dinlendiriyoruz.

*İç malzeme için rendelenmiş soğan, kıyma, tuz ve karabiberi karıştırıyoruz.

*Hamurumuzu limon büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.

*Her bir bezeyi un yardımı ile açabildiğimiz incelikte açıyoruz.

*Keskin bir bıçakla 10*10 ölçülerinde kareler kesiyoruz.

*Bu karelerin bir köşesine kıymalı harçtan koyup diğer köşesini üzerine kapatıyoruz.

*Kat yerleri açılmasın diye çatalla uçlarını bastırıyoruz.

*Kızartma yağını iyice ısıtıyoruz ve börekleri arkalı önlü kızartıyoruz.

*Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağlarından kurtulmalarını sağlıyoruz.

*Sıcakken bol köpüklü ayran eşliğinde tüketiyoruz.

Afiyet olsun



Benzer tariflere aşağıdaki bağlantılara tıklayarak ulaşabilirsiniz:

http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/11/cig-borek.html

http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/02/mayal-yagsz-borek.html
 

2 yorum:

  1. Ah keşke olsada yesek. Görüntüsü çok güzel eminim lezzeti de öyledir. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Yorumlarınız için ben teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler