ÜÇGEN ÇITIR BÖREK
Sizlere bugün çiğ börek tadında ama mantı hamuruyla yapılan lezzetli bir kızartma börek tarifi vereceğim.
Umarım beğenirsiniz. Çocuklar 10 dakikada tükettiler. O kadar yani. İşin doğrusu mantı hamurundan ve kıymalı içten artınca tercihimi bu yönde yaptım. Dediğim gibi çok ta beğenildi.
Malzemeler:
3 su bardağı kadar un
tuz
ılık su
1 yumurta
İç Malzemesi:
250 gram kıyma
1 rendelenmiş kuru soğan
tuz
karabiber
Kızartmak İçin:
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
*Un, tuz, su ve yumurta ile orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurarak iç malzemeyi hazırlayana kadar dinlendiriyoruz.
*İç malzeme için rendelenmiş soğan, kıyma, tuz ve karabiberi karıştırıyoruz.
*Hamurumuzu limon büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.
*Her bir bezeyi un yardımı ile açabildiğimiz incelikte açıyoruz.
*Keskin bir bıçakla 10*10 ölçülerinde kareler kesiyoruz.
*Bu karelerin bir köşesine kıymalı harçtan koyup diğer köşesini üzerine kapatıyoruz.
*Kat yerleri açılmasın diye çatalla uçlarını bastırıyoruz.
*Kızartma yağını iyice ısıtıyoruz ve börekleri arkalı önlü kızartıyoruz.
*Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağlarından kurtulmalarını sağlıyoruz.
*Sıcakken bol köpüklü ayran eşliğinde tüketiyoruz.
Afiyet olsun
Benzer tariflere aşağıdaki bağlantılara tıklayarak ulaşabilirsiniz:
http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/11/cig-borek.html
http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/02/mayal-yagsz-borek.html
Ah keşke olsada yesek. Görüntüsü çok güzel eminim lezzeti de öyledir. Paylaşım için teşekkürler.
YanıtlaSilYorumlarınız için ben teşekkür ederim
YanıtlaSil